En post om dagen, eller annenhver dag, på Instagram. Hva med mer?

Det er en stadig diskusjon om hvor mange poster en bør poste på Instagram. Det klassiske svaret er en om dagen, som jeg selv også sier. Kanskje endatil annenhver dag, som jeg noen ganger sier. Sannheten er - jeg kan ikke svare deg.

Ta Gary Vaynerchuck som et eksempel, jeg følger han på Instagram - men jeg ser ALDRI postene hans. Han poster 3-4-5-6 ganger om dagen, med video. Jeg ser ikke en eneste en av de. Hvorfor? Fordi jeg ikke engasjerer meg i innholdet hans. Før var han på topp av alt, men de siste 12 månedene har jeg engasjert meg mindre og mindre. Så til slutt forsvant han i feeden min, men jeg følger han.

@garyvee

@garyvee

13 timer siden

13 timer siden

19 timer siden

19 timer siden

24 timer siden

24 timer siden

Nå vil jeg se de en stund, siden jeg gikk aktivt inn på profilen hans, og besøkte de fem siste postene hans for å ta disse skjermdumpene. Det understreker bare poenget mitt enda mer - feeden er så ufattelig personlig, så du må ikke være redd for å “plage” noen.

I de samme diskusjonene ser jeg også argumentet “jeg bare unfollower når folk blir too much!”. Vel, de blir “too much” fordi en engasjerer seg i innholdet. Det skjer ikke av seg selv. Feeden på Instagram er ikke lenger kronologisk, og algoritmen blir bare smartere og smartere.

Potensielt problem

Problemet som kan komme er jo om følgerne dine allerede engasjerer seg mye i det du poster, og så skrur du opp fra en post annenhver dag til 5 om dagen. Da kommer de til å merke det, og potensielt sette seg på bakbeina og unfollow - eller bare roe ned, og jevne seg ut etterhvert.