Er Instagram-pods en dårlig idé?

For en god stund tilbake, når Jentesjef enda var godt under 100 mennesker, startet jeg en Instagram-pod. Kort tid etter startet jeg enda en.

For de som ikke vet hva det er, så samles 15 personer inni en felles "chat" hvor de sender inn de nye innleggene sine. På denne måten får alle beskjed når noen har et nytt innlegg, og den underliggende avtalen er at en skal gå inn og like + kommentere. 

På en måte skal dette fungere som et engasjementsboost for alle deltakere, om man skal se på det positivt. På en annen måte viser det seg at mange velger inn "feil type mennesker" til å ta del i "podden" og en blir for avhengig av den.  

For noen dager siden fikk jeg høre av en selverklært "Instagram ekspert" at Instagram-podder er farlig for 'algoritmen' og at en på ingen måter burde bruke det. Det irriterte meg litt, på flere måter. For det første, det å være så påståelig er utrolig plagsomt - når en kunne vært åpen for diskusjon. For det andre så holder Instagram (Facebook) kortene sine så tett til brystet, at det er vanskelig å få den innsikten uten å sitte på massive data. 

Utover det så har jeg sett god effekt av slike felleschatter, og kunne gjerne tenkt meg å høre flere vinkler!