Hva skjer med _sosiale_ medier?

Hva er det som skjer med sosiale medier? Hva skjedde? Når ble det slik at vi slutter å bry oss om de vi følger, og bare spyr ut innhold - uavhengig av hvor interessant det er?

De siste månedene har jeg testet mye på Instagram, både via min egen og andres. Det betyr at jeg har brukt MYE tid i kommentarfelt. MYE. Jeg har brukt mye tid på å kommentere, svare på kommentarer og se hvordan brukere forholder seg til kommentarfeltene sine.

De aller fleste er veldig flink, i alle fall med å like alle kommentarer. Det er forståelig at om du har 150-200 kommentarer på innleggene dine hver dag, så må du velge hvilke du skal kommentere og/eller like. Det som frustrer meg er når man putter ut innhold daglig, konstant, og ikke rører ditt eget kommentarfelt, så er det noe som skurrer. Det ødelegger det sosiale i sosiale medier.

For ikke å snakke om bots og automatiske genererte kommentarer. Jeg har ikke telling på hvor mange bots jeg har slettet kommentarer fra. Ja, jeg bruker engelske/danske/norske hashtagger, så kanskje jeg ber om det? Kanskje jeg ikke gjør det, kanskje jeg bruker hashtags som passer. Kanskje det er bots som er problemet.

Uansett så havner det tilbake på menneskene bak profilene. Uavhengig om de er sløv selv, eller har betalt en bot eller lignende for å slenge ut tilfeldige kommentarer, som oftere enn man forventer havner upassende under en post. Noe må gjøres.

Kort oppsummert: hva mener du skjer med det sosiale i sosiale medier?

Ta deg 3 minutter til å svare, om du er ekstra på: gå inn på IG-profilen min, sleng inn en kommentar under et av bildene mine - og jeg skal svare deg så fort som mulig!